Als je in aanloop naar een nieuw seizoen goede tijden rijd is dat natuurlijk altijd fijn. Toch weet je pas na het eerste echte wedstrijd weekend wat het waard is, want al ben je nog zo goed in het voor seizoen, tijdens de wedstrijden moet het gebeuren.

Begin vorige week kon ik mijn koffers weer inpakken en vertrok ik met al mijn spullen naar het van der Valk hotel in Wolvega, dit is het hotel waar Team Jumbo zich al jaren voorbereid op de wedstrijden. Inderdaad Team Jumbo want dat is sinds vorige week de nieuwe naam van de ploeg.

In deze voorbereidingstijd stond onder andere een moment met de pers gepland. Een jaarlijks terugkerend ritueel waar de journalisten ons in aanloop naar het seizoen van alles kunnen vragen in het hotel. Het voordeel van zo’n persmoment is de rust die je daarna hebt, gewoon focussen op het schaatsen en de pers zie je dan pas weer na de races.

Op wedstrijddagen rijd ik altijd even in, dat betekent even lekker een aantal rondjes rijden aan het begin van de dag. Toen ik vrijdagochtend op het ijs stond had ik een bijzonder gevoel, het leek alsof alles op zijn plek viel en het rijden ging heerlijk. Dat gaf veel vertrouwen voor de 1500 meter die s’middags op het programma stond.

Het gevoel van de ochtend liet me tijdens de wedstrijd niet in de steek en ik won de 1500 meter. Dat was zo enorm gaaf, normaal heb ik een haat/liefde verhouding met deze afstand maar nu liet ik zien dat ik hem toch echt goed kan rijden. Een heerlijk gevoel en super om een wedstrijd weekend zo te beginnen. Op zaterdag won ik de 3000 meter en op zondag werd ik tweede op de 5000 meter en vierde op de 1000 meter.

De 1000 meter, een ticket die ik echt niet had verwacht. Natuurlijk hoop je erop, vooral met de vorm die ik heb, maar met drie afstanden in de benen is het toch afwachten. Maar ik ben echt dolblij met de races die ik heb gereden, een goed begin van het seizoen. Vier tickets op vier afstanden, wow!

Na zo’n wedstrijd weekend was het fijn om zondagavond weer lekker thuis mijn eigen bedje in te duiken. Helaas moest ik er weer vroeg uit want om 09:15 had ik een fotoshoot op Thialf. Deze week is het een soort tussen week, er is ruimte om te herstellen en voor de media. Echter wordt er natuurlijk ook gewoon doorgetraind want over een dikke week gaat het startschot alweer in Obihiro, Japan.

Iedereen heel erg bedankt voor alle lieve berichtjes afgelopen weekend. Ik lees alles maar kan helaas niet altijd overal op reageren.

Tot snel,
Veel liefs,
Antoinette

📷 Douwe Bijlsma