Niet het weekend van Antoinette de Jong

Afgelopen weekend werd in het Japanse Obihiro de eerste wedstrijd verreden voor de World Cup. Na haar goede optreden tijdens de kwalificatie wedstrijden in Heerenveen mocht de rijdster uit Team Jumbo starten op de 1000, 1500 en 3000 meter.

Afgelopen woensdag kwam Antoinette samen met haar ploeg aan in Obihiro. Hier kon zij zich nog enkele dagen voorbereiden op de eerste afstand, de 1500 meter, welke op zaterdag werd verreden.

Met een tijd van 1.57.01 moest Antoinette hier genoegen nemen met de zesde plaats. “Mijn 1500 meter vandaag was niet mijn beste race. Maar wel een race waar ik weer veel uit kan halen qua aandachtspunten” aldus Antoinette op zaterdag.

De zondag kwam de Team Jumbo rijdster in actie op de 1000 meter, hier werd ze in een tijd van 1.16.38 elfde in de uitslag. Later op de dag reed ze op de 3000 meter in een tijd van 4.06.57 naar een zevende tijd.

Ondertussen heeft Antoinette zich samen met haar ploeggenoten van Team Jumbo verplaatst naar Tomakomai. Daar word volgende week, in de open lucht, de tweede World Cup van het seizoen verreden.