De vorige keer dat ik mijn blog aan het typen was zat ik nog na te genieten van de wedstrijden in Thialf en keek ik reikhalzend uit naar Japan. Nu zijn we drie weken verder en ben ik een leerzame trip rijker.

Wij vertrokken pas laat naar Obihiro waardoor ik slechts enkele dagen daar was voor de wedstrijden begonnen. Nadat ik in overleg met mijn coach had besloten om de Team Pursuit over te slaan, om zodoende een dag extra te hebben, richtte ik me volledig op mijn individuele afstanden.

Helaas verliep het weekend niet zoals ik had verwacht en bleven de resultaten achter ten aanzien van wat ik had gehoopt. Na een beetje ontspanning op zondagavond, karaoke met een groep van de Nederlandse schaatsers, vertrokken we maandag van Obihiro naar Tomakomai.

Een mooie buitenbaan, waar je het geluid van de klapschaats heerlijk hoort tijdens het rijden. Tijdens de wedstrijden was het rijden beter dan de week ervoor, nog lang niet zoals ik het wil, maar het leek er wel weer meer op.

Waar ik wel heel erg van heb genoten waren de typische Japanse dingen. Als je in Azië bent zit je meteen in een hele andere wereld dan we gewend zijn. De marktjes, winkels en natuurlijk de speelhallen met karaoke hokjes. En wat zijn de mensen daar enthousiast in alles wat ze doen.

Maandagavond stond ik weer op Schiphol en dinsdagochtend reed ik alweer mijn eerste rondje op de fiets door Friesland. Verder heb ik deze week nog een leuke shoot gehad samen met mijn zusje, hierover later meer, en moet ik langzaam mijn koffer alweer in gaan pakken voor een trainingskamp in Collalbo.

Hoewel ik het liefste altijd race heeft mijn team besloten om een trainingskamp in te lassen. Dit betekent dat ik niet van start zal gaan tijdens de derde World Cup van het seizoen in Polen. Door nu een trainings blok te doen wil ik zo goed mogelijk aan de start komen bij de World Cup in Heerenveen (15-16 december) en het NK afstanden (28 t/m 30 december).

Dus als je nog niets in de agenda hebt staan die dagen, kom dan vooral naar Thialf om mij, en alle anderen, aan te moedigen.

Tot snel,

Veel liefs,

Antoinette