Na een kleine twee weken in Italië is het tijd om naar huis te gaan. De koffers zijn gepakt en morgen vertrekken we weer naar Nederland. Na het landen ga ik even snel naar huis om mijn Team Jumbo kleding om te ruilen voor het KNSB-pakket en dan weer door naar het hotel in Wolvega.

Nu nog Team Jumbo want “wij” hebben per 1 januari een nieuwe naam. Vanaf die dag gaat ons team verder onder de naam Team Jumbo-Visma.

Mijn trainingskamp in Italië begon enigzins tegenvallend want tijdens het eerste fietsritje heb ik even het asfalt van dichtbij bekeken. Gelukkig bleef het bij wat schaafwonden, blauwe plekken en was mijn lichaam wat beurs en stijf. Hierdoor hoefde ik qua trainingen niets over te slaan. In het krachthonk had ik een PR en met het schaatsen was het gevoel goed. Ik kon lekkermijn rondjes rijden en de kracht overbrengen op het ijs.

Net als Inzell geven de zon en bergen mij hier in Collalbo rust, ik vind het hier super. De frisse berglucht en het uitzicht van de besneeuwde bergtoppen is heerlijk. Tijdens ons trainingskamp hebben wij ook een heuse pakjesavond gehad met het team. Een hele gezellige avond en superleuk om even als dicht-Piet aan het werk te kunnen.

Komend weekend is het weer tijd om te racen, twee dagen knallen in Heerenveen. Na de moeizame wedstrijden in Japan heb ik echt zin om weer wedstrijden te rijden. En wat is er mooier dan strijden in een vol Thialf? Juist, niets.

In totaal kom ik dit weekend drie keer aan de start. Naast mijn gebruikelijke afstanden, 1500/3000 meter, ga ik ook van start op de 500 meter. De sprintbenen mogen dus uit de kast. Het lijkt misschien raar dat ik een 500 meter ga rijden maar dat is nodig omdat ook mijn 1000 meter tijd op het World Cup kwalificatie toernooi niet geldig is voor de internationale wedstrijden. Wat moet, dat moet en nu wil ik hem ook zo hard mogelijk rijden.

Hopelijk zie ik jullie dit weekend in Thialf, en anders tijdens het NK afstanden.

Tot snel,

Veel liefs,

Antoinette