Als je een blik op de schaatskalender gooit valt al snel de locatie van world cup 3 op. Is er een nieuwe baan in Kazachstan gebouwd? Dat bleek niet zo te zijn, want wat blijkt; sinds maart 2019 is Nur-Sultan de nieuwe naam van Astana. De hoofdstad is vernoemd naar de voormalig president van het land.

Als topsporter kijk je altijd vooruit, maar ik neem jullie mee in goede en mindere tijden. Dus kijk ik met jullie nog even terug naar de afgelopen weken.

Na een goed WCKT had ik twee moeilijke world cups. In Minsk waren de omstandigheden niet in mijn voordeel, het ijs was redelijk zacht en daar kan ik minder profiteren van mijn slag.

Daarna vertrokken we naar Polen en daar gingen de trainingen voor mijn gevoel een stuk beter. Helaas was dit tijdens de wedstrijden niet het geval. Zoals ik toen ook zei voor de camera van de NOS hing er een vraagteken boven mijn hoofd.

Als het loopt is schaatsen prachtig maar als het niet wil dan is het erg frustrerend. Na Polen vlogen we door naar Collalbo, bekend terrein dat mij altijd goed doet. Lekker fietsen in het dal en schaatsen op de prachtige baan van Arena Ritten. Ook kwam mijn vriend nog een paar dagen langs wat echt fijn was.

Vandaag reizen wij naar Kazachstan voor de world cup 3. Nog één weekend volle bak en dan lekker naar huis en daar dan weer toewerken naar het NK afstanden.

Tot snel,
Veel liefs,

Antoinette

Foto: Peter Wierda